• KNJIŽEVNA MANIFESTACIJA „U ČAST SIME CUCIĆA“

    NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar 5. novembra organizuje književnu manifestaciju „U čast Sime Cucića“ koja je deo projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej – „Grad u fokusu“. U okviru programa biće dodeljene nagrade i plakete „Sima Cucić“ i održan program za decu. Žiri u sastavu Tihomir Petrović (predsednik), Predrag Jašović (potpredsednik) i književnik Radovan Vlahović, direktor […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIŽEVNA MANIFESTACIJA „U ČAST SIME CUCIĆA“

    NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar 5. novembra organizuje književnu manifestaciju „U čast Sime Cucića“ koja je deo projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej – „Grad u fokusu“. U okviru programa biće dodeljene nagrade i plakete „Sima Cucić“ i održan program za decu.

    sima-cucic

    Žiri u sastavu Tihomir Petrović (predsednik), Predrag Jašović (potpredsednik) i književnik Radovan Vlahović, direktor i osnivač BKC-a, doneo je odluku da se Nagrada „Sima Cucić“ za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu dodeli Valentini Hamović, za knjigu „Neprekidno detinjstvo“.

    Nagrada „Sima Cucić“ za životno delo dodeljuje se Ljubivoju Ršumoviću.

    Plakete „Sima Cucić“ biće dodeljene Đorđu Pisarevu za knjigu „Pozna večera za gospođu Fibi“, zatim Gordani Vlajić za knjigu „Zaistinska srpska bajka“ i Mladenu Dražetinu za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za decu (posthumno).

    BKC po deveti put dodeljuje nagrade i plakete sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika književne kritike književnosti za decu kod Srba. Manifestacija „U čast Sime Cucića“ će se održati 5. novembra, s početkom u 12 časova, u novom prostoru Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, rodnom mestu Sime Cucića.

    U okviru programa „U čast Sime Cucića“, za najmlađu publiku biće predstavljena knjiga „Puna kola priča“ autorke Danice Bandić (1871–1950), koju je priredila Gordana Maletić, a objavio BKC. Knjigu će predstaviti Gordana Maletić i učenici Osnovne škole „Dr Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa.

    Specijalni gost programa biće Anđela Unković, pobednica 42. Pesničke štafete Gradske biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura