• KNJIGE DOSTUPNE SVIMA: Biblioteka razmišlja da ukine članarinu!

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u svojim fondovima ima ukupno 173.505 knjiga, što znači da po glavi stanovnika Zrenjanina u biblioteci imaju 2,26 knjiga, a po glavi stanovnika teritorije čitavog grada 1,4.   U prošloj godini, biblioteka je uspela da kupi samo 3.085 novih naslova, što ne zadovoljava ni blizu preporuke Narodne biblioteke Srbije. U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGE DOSTUPNE SVIMA: Biblioteka razmišlja da ukine članarinu!

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u svojim fondovima ima ukupno 173.505 knjiga, što znači da po glavi stanovnika Zrenjanina u biblioteci imaju 2,26 knjiga, a po glavi stanovnika teritorije čitavog grada 1,4.

     

    U prošloj godini, biblioteka je uspela da kupi samo 3.085 novih naslova, što ne zadovoljava ni blizu preporuke Narodne biblioteke Srbije. U preporuci, naime, stoji da bi u odnosu na broj stanovnika, trebalo da se nabavi 8.296 knjiga.

     

    U prošloj godini, biblioteka je upisala 3.085 novih članova, najviše dece – 1.914, a najmanje studenata – 166. Iako u biblioteci kažu da ta brojka ne oslikava pravo stanje, jer jednu člansku knjižicu koristi više ljudi, razmišlja se da se, u dogovoru sa osnivačem, ukine članarina kako bi knjige bile jednako dostupne svima koji bi da čitaju.

     

    Biblioteka „Žarko Zrenjanin“ ponosi se svojim dugovečnim manifestacijama, danas jednako popularnim kao i kada su nastale. Tako je „Pesnička štafeta“ ove godine održana 43. put po redu, a „Čitalačka značka“ – 34.

     

    I na kraju, biblioteka ima 36 zaposlenih: 32 na neodređeno vreme, 3 na određeno, a jedan zaposleni spada u kategoriji imenovanih.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura