• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA STUDENTA EKONOMIJE ZORANA DAVIDOVCA

    Poslednji vikend u aprilu možete provesti u čitanju. U slučaju da ste to i nameravali, možda vas zainteresuje knjiga „Ovaj svet može da bude bolji – Moji razgovori sa ćerkom o ekonomiji“ bivšeg ministra finansija Grčke, Janisa Varufakisa. Knjigu je odabrao Zoran Davidovac, student ekonomije.     „U svom delu Janis Varufakis je potpuno jednostavnim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA STUDENTA EKONOMIJE ZORANA DAVIDOVCA

    Poslednji vikend u aprilu možete provesti u čitanju. U slučaju da ste to i nameravali, možda vas zainteresuje knjiga „Ovaj svet može da bude bolji – Moji razgovori sa ćerkom o ekonomiji“ bivšeg ministra finansija Grčke, Janisa Varufakisa. Knjigu je odabrao Zoran Davidovac, student ekonomije.

     

    Zoran Davidovac

     

    „U svom delu Janis Varufakis je potpuno jednostavnim jezikom, iskreno i opušteno, opisao razgovore sa svojom ćerkom o najvećim ekonomskim pitanjima. Istorijske događaje koji su kreirali svet u kakvom danas živimo približio je mladima, koji često ekonomiju smatraju veoma dosadnom i nerazumljivom naukom.

     

    Čitajući ovo delo saznaćete zašto je dug, isto kao i pakao u hrišćanstvu, neophodan koliko i loš. Zašto su britanski kolonizatori napali Australiju a ne australijski Aboridžini Britaniju, kada se rodila ekonomija, i kako su to ovce pojele ljude.

     

    Ova knjiga nije namenjena samo mladima već i svima koji žele da shvate ekonomske probleme današnjice, namenjena je svima koje zanimaju odgovori na pitanja o tome otkud sva ta nepravda i nejednakost u današnjem svetu i u kom pravcu treba razmišljati i delati da bi se situacija promenila nabolje.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura