• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA NOVINARKE MIRE BUKVIĆ

    Ovonedeljna književna preporuka usmerena je na činjenicu da naš tempo života utiče i na naš odnos prema svetu koji nas okružuje. Reč je o knjizi „Soulfood“ Žane Poliakov, koju je za vas odabrala Mira Bukvić, novinarka.   „Ako ste u potrazi za štivom koje će vas zasmejati, zabaviti, zbuniti i zaintrigirati toliko da pomislite: „Hm, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA NOVINARKE MIRE BUKVIĆ

    Ovonedeljna književna preporuka usmerena je na činjenicu da naš tempo života utiče i na naš odnos prema svetu koji nas okružuje. Reč je o knjizi „Soulfood“ Žane Poliakov, koju je za vas odabrala Mira Bukvić, novinarka.

     

    Mira Bukvić

    „Ako ste u potrazi za štivom koje će vas zasmejati, zabaviti, zbuniti i zaintrigirati toliko da pomislite: „Hm, nikada o tome nisam razmišljala na taj način“, onda je „Soulfood“ pravi izbor. Žana je, fakat, vrhunski storyteller i divno mudra nekonvencionalna dama čiji stil odiše neverovatnom svežinom.

     

    Polazeći od ideje da se duša hrani onim što je veseli a da je naš ego vazda u nekoj jurnjavi za skupocenim igračkama sa kojima se poistovećuje (avioni, kamioni, titule i ostala čudesa), Žana nas poziva da organizujemo najvažnije izbore u svom životu na kojima ćemo zaokružiti stres ili strast. Šta god da izaberemo, sami smo odgovorni za to. Da li ćemo i dalje cvrkutati kako živimo u društvu urušenog sistema vrednosti ili ćemo se po prvi put zapitati šta je to što je nama vredno? Tada se pokrenu neki točkići u glavi. Zapitamo se: Kako izgleda moj sistem vrednosti? Da li mi je životna radost na prvom mestu ili sloboda? Ako žudim za kreativnim radom koji mi donosi toliko radosti, šta me tačno sprečava da mu se posvetim? Ako čujete glas u glavi koji govori „kapitalizam, krediti i takvo je vreme“, znajte da je to samo uzaludnost.

     

    Šta god da je vama važno – vrednujete tako što ćete tome posvetiti pažnju. U protivnom će drugi crpeti vašu energiju dok radite na stvarima koje su važne njima a ne vama. „Soulfood“ je upravo to – hrana za dušu, knjiga koja obiluje univerzalnim istinama koje smo zaboravili jer smo birali stres.

     

    Ili, kako bi to Žana lepo rekla: „Ovo je idealno vreme da prestanemo da odrađujemo, već da pronađemo ono u čemu zaista uživamo… Let’s play and make it funky.“

     

    PS. Pitam se šta ste zaokružili?

     

    Pripremila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura