• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA IVANE JOVČIĆ

    I ove nedelje smo tragali za knjigom koja bi privukla vašu čitalačku pažnju. Za preporuku smo pitali Ivanu Jovčić, strukovnu medicinsku sestru – specijalistu javnog zdravlja, i ona se odlučila za „Istanbulsko kopile“ Elif Šafak. „Knjiga „Istanbulsko kopile“ nesvakidašnjim humorom i kompleksnom savremenom pričom demistifikuje kulturu i mentalitet različitih naroda koji žive u Turskoj. Predstavlja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA IVANE JOVČIĆ

    I ove nedelje smo tragali za knjigom koja bi privukla vašu čitalačku pažnju. Za preporuku smo pitali Ivanu Jovčić, strukovnu medicinsku sestru – specijalistu javnog zdravlja, i ona se odlučila za „Istanbulsko kopile“ Elif Šafak.

    Ivana Jovčić

    „Knjiga „Istanbulsko kopile“ nesvakidašnjim humorom i kompleksnom savremenom pričom demistifikuje kulturu i mentalitet različitih naroda koji žive u Turskoj. Predstavlja nekoliko generacija ženske linije porodice u kojoj, iz neobjašnjivog razloga, svi muškarci umiru u ranim četrdesetim godinama života, a preživele žene se vispreno i oštroumno snalaze sa svim svojim nesavršenostima i netipičnostima na čelu sa glavnom junakinjom romana.

    Večna i često neuspešna borba protiv mnogobrojnih tabua i predrasuda osnovna je nit ovog urbanog romana čija je radnja smeštena u Istanbul. Autorka nam predstavlja jednu Tursku koju ne možemo pronaći u masovnim turskim serijama, Tursku u kontekstu gradskog života koji ne zaobilaze tračevi, ljubavne afere i osobenosti folklora. Poznati i do sada nepoznati detalji turskog duha nam, začinjeni raznim emocijama, prikazuju i približavaju jednu neistraženu i netipičnu atmosferu Turske preko povezanih porodičnih tajni i tajni prošlosti ove zemlje. Autorkin humor razviće empatiju kod čitaoca u vezi sa stalnom aktuelnom problematikom ove zemlje.“

    Pripremila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura