• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA IVANE BOŠNJAK BOŠNJAK

    Književna preporuka koju smo vam pripremili ove nedelje štivo je kojem se mogu posvetiti i deca. Reč je o naslovu „Zelenbabini darovi“ Ivane Nešić, za koji se odlučila Ivana Bošnjak Bošnjak, profesor razredne nastave.     „Roman za decu i odrasle „Zelenbabini darovi“, prvo je delo mlade književnice Ivane Nešić. Kad istoričarka umetnosti, ujedno i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA IVANE BOŠNJAK BOŠNJAK

    Književna preporuka koju smo vam pripremili ove nedelje štivo je kojem se mogu posvetiti i deca. Reč je o naslovu „Zelenbabini darovi“ Ivane Nešić, za koji se odlučila Ivana Bošnjak Bošnjak, profesor razredne nastave.

     

    Ivana Bošnjak Bošnjak

     

    „Roman za decu i odrasle „Zelenbabini darovi“, prvo je delo mlade književnice Ivane Nešić. Kad istoričarka umetnosti, ujedno i ljubiteljka fantastike, pamteći šta je volela da čita i sluša dok je bila dete, napiše roman, onda je to delo koje sa uživanjem čitaju i deca i odrasli.

     

    Šta je dečak Mika, zajedno sa maljutkom Zavišom i kornjačom po imenu Paun dobio od Zelenbabe? Kako se hipnotiše kokoška i zašto je to ponekad potrebno znati? Odgovori se polako nižu u knjizi, preko etnomitologije i realnosti, vodeći nas kroz avanture Mike čiji džepovi kriju tajnu.

     

    Čitajući knjigu, i deca i odrasli uranjaju u svet boja i čudesnih bića, nestrpljivo iščekujući rasplet. Kao neko ko je pratio tok pisanja romana imala sam priliku da je „ispod čekića“ čitam devetogodišnjacima. Njihovi nestrpljivi pogledi dok slušaju i iščekuju Mikine sledeće avanture, topla su preporuka za ovaj roman, jedan od najboljih dečjih romana poslednjih decenija srpske književnosti.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura