• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA ISIDORE MARKOVIĆ

    Za poslednji vikend ove godine pripremili smo vam neobičnu knjigu. Iako pisana za decu, podstiče na razmišljanja o različitosti. O romanu „Čudo“ pisala je Isidora Marković, vaspitač.     „Mada je ovih dana aktuelan film „Čudo“, istoimeni roman po kojem je film snimljen postoji već duže vreme. „Čudo“ je napisala autorka pod pseudonimom R.H. Palasio, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA ISIDORE MARKOVIĆ

    Za poslednji vikend ove godine pripremili smo vam neobičnu knjigu. Iako pisana za decu, podstiče na razmišljanja o različitosti. O romanu „Čudo“ pisala je Isidora Marković, vaspitač.

     

    knjiga za vikend
    Isidora Marković

     

    „Mada je ovih dana aktuelan film „Čudo“, istoimeni roman po kojem je film snimljen postoji već duže vreme. „Čudo“ je napisala autorka pod pseudonimom R.H. Palasio, inspirisana istinitim događajem nakon susreta sa devojčicom teško deformisanog lica. Rešena da se bori sa predrasudama i pomogne deci sa ovakvim i sličnim problemima, napisala je ovaj izuzetni roman.

     

    August Pulman je dečak rođen sa genetskim poremećajem, i pored naglašene inteligencije, nadarenosti i istančanog smisla za humor, Agi se od ostale dece razlikuje jedino po licu koje je, i pored mnoštva operacija, ostalo sasvim deformisano. Nakon dugogodišnjeg obrazovanja kod kuće, u toploj i zaštićenoj porodičnoj atmosferi, Agijevi roditelji donose odluku da ga ipak upišu u redovnu školu, gde dolazi do prekretnice u dečakovom životu. Zbog specifičnog izgleda, naviknut na stalna zadirkivanja i radoznale poglede, Agi je prinuđen da se svim svojim adutima izbori za svoje mesto pod Suncem.

     

    Ovo je topla i dirljiva priča o neprestanoj borbi, porodici i prijateljstvu. Priča o empatiji koja nas tera da se zamislimo i shvatimo suštinu. Naposletku, ovo je priča o ljubavi i prihvatanju razlika, jer često su oni „čudni“ istinsko blago koje se čuva i prava je čast imati ih uz sebe.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura