• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA DOROTEJE NENIN

    Književna preporuka koju vam donosimo ove nedelje, u stvari je klasik. Neki kažu da se od ove knjige zapravo i zaljubljuje u književnost.     Reč je o čuvenom „Malom princu“ čiji je autor Antoan de Sent Egziperi. Nevelika obimom, pruža mogućnost za mnoga tumačenja, što mnogi smatraju vrhunskom vrednošću ovog dela. Svoje kratko viđenje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA DOROTEJE NENIN

    Književna preporuka koju vam donosimo ove nedelje, u stvari je klasik. Neki kažu da se od ove knjige zapravo i zaljubljuje u književnost.

     

    Doroteja Nenin

     

    Reč je o čuvenom „Malom princu“ čiji je autor Antoan de Sent Egziperi. Nevelika obimom, pruža mogućnost za mnoga tumačenja, što mnogi smatraju vrhunskom vrednošću ovog dela. Svoje kratko viđenje „Malog princa“ pružila nam je studentkinja Doroteja Nenin, koja se fokusirala na pouke koje knjiga donosi.

     

    „Na samom početku susrećemo se sa dva crteža. Šešir ili zmijski car? Pitanje na koje možda tek na kraju znamo da odgovorimo ispravno. Mnogo je takvih momenata u knjizi.

     

    Čitajući ovo delo naučila sam da su prijateljstvo, istina i ljubav stvari bez kojih ne možemo živeti i da uvek dobijamo onoliko koliko drugima dajemo. „Mali princ“ ti pruža samo ono što u njega uneseš sam. Daje ti priliku da knjigu doživiš u skladu sa vlastitim osećajima. Zato, kako rasteš ti tako i „Mali princ“ raste zajedno sa tobom.

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura