• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA BISERKE ŽIVANOV

    Ove nedelje pred vama je vrlo inspirativna preporuka. Proverite kako je o knjizi “Katedrala na moru” Ildefonsa Falkonesa pisala Biserka Živanov, medicinska sestra.     U slučaju da ponovo tragate za dobrim štivom kojem biste se posvetili, možda vas zainteresuje ovonedeljna preporuka. Knjigu “Katedrala na moru” autora Ildefonsa Falkonesa odabrala je Biserka Živanov, medicinska sestra. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA BISERKE ŽIVANOV

    Ove nedelje pred vama je vrlo inspirativna preporuka. Proverite kako je o knjizi “Katedrala na moru” Ildefonsa Falkonesa pisala Biserka Živanov, medicinska sestra.

     

    Biserka Živanov
    Biserka Živanov

     

    U slučaju da ponovo tragate za dobrim štivom kojem biste se posvetili, možda vas zainteresuje ovonedeljna preporuka. Knjigu “Katedrala na moru” autora Ildefonsa Falkonesa odabrala je Biserka Živanov, medicinska sestra.

     

    “Volim knjige koje me ostave bez daha i teksta, pa kad me neko pita o čemu se radi u tom delu, ja umem da ispričam svega nekoliko reči i neprestano ponavljam: “Preporučujem ti da je pročitaš!“ Jedna od takvih knjiga je “Katedrala na moru“ Ildefonsa Falkonesa koju ću pokušati da vam približim.

     

    Ovaj roman govori o čoveku i njegovom putu od rođenja do pozne starosti. Trnovit put Arnaua Estanjola smešten je u zlatno doba srednjovekovne Barselone. Mlađani Arnau na svojim leđima nosi teško kamenje za izgradnju katedrale Santa Maria, čija se gradnja prožima kroz čitavo Arnauovo postojanje.

     

    Na životnom putu kojim se kreće najpre kao amalin pa dok ne postane jedan od najmoćnijih ljudi u Barseloni, junak ove knjige doživljava teške udarce sudbine, pred kojima ne posustaje već ih prevazilazi i pobeđuje svojom dobrotom. Između ostalog, prolazi i kroz teror španske inkvizicije zbog zabranjenog prijateljstva sa Jevrejima.

     

    Rekla bih da univerzalna poruka Arnauovog života jeste da dobrota, čast i iskrenost uvek nadvladaju svaku izopačenost. I na kraju dodala bih samo kratko: iskreno vam preporučujem da pročitate ovaj roman.”

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura