• KNJIGA ZA VIKEND: Preporuka bibliotekarke Ane Davidovac

    Sajam knjiga je u toku i otuda će ova rubrika značiti onima koji posetu ovoj manifestaciji planiraju za kraj nedelje. O knjigama je ove nedelje za portal pisala Ana Davidovac, bibliotekarka, predstavljajući književnost kao priliku za putovanje.   „Ovogodišnji slogan Sajma knjiga „Radost čitanja“ ukazuje na jednu od blagodeti književnosti. Moć knjige je velika, ona […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Preporuka bibliotekarke Ane Davidovac

    Sajam knjiga je u toku i otuda će ova rubrika značiti onima koji posetu ovoj manifestaciji planiraju za kraj nedelje. O knjigama je ove nedelje za portal pisala Ana Davidovac, bibliotekarka, predstavljajući književnost kao priliku za putovanje.

     

    „Ovogodišnji slogan Sajma knjiga „Radost čitanja“ ukazuje na jednu od blagodeti književnosti. Moć knjige je velika, ona ume da leči, savetuje, otkriva, istražuje, kao dobra terapija nasmeje ili rastuži, odvede i vrati….

     

    Knjiga je najsigurniji turistički aranžman. Za sitne novce putujete po celom svetu, smeštaj i sadržaj po sopstvenom izboru. Ja sam ovog leta odabrala surove predele Sibira i proživela neko vreme u random logoru sa divnom ženom Zulejhom (iz knjige „Zulejha otvara oči“) Jahine Guzel. Prošlog leta bila sam u Turskoj i osetila „Čudan osećaj u meni“ Orhana Pamuka, prethodnog u Kini – zahvaljujući Mou Jenu. I tako, sa kontinenta na kontinent, iz daleke prošlosti i dalekog zapada, na još dalji sever i istok.

     

    Zato mi je izuzetno drago „Srce od mastila“ Kornelije Funke. U njoj je zabeležena naša večita potreba da uđemo u priču, da ponekad i promenimo tok radnje, izbavimo svoje junake iz nevolje, pomrsimo konce zlikovcima. Zanimljiva, dinamična, topla i nežna, satkana od ljubavi, čežnje, hrabrosti i borbe, vraća nam veru u život i podseća na dar knjige da oživi nestvarno, podeli sreću i povede u avanturu. Srećno i uživajte u svom narednom putovanju.

     

    Naravno, knjigu „Srce od mastila“, kao i nastavke trilogije „Svet od mastila“, možete pozajmiti od zrenjaninske biblioteke.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura