• KNjIGA ZA VIKEND: PREDLOG DANKE JEČMENICE

    Čitajte uz pomoć sagovornika portala „Zrenjaninski“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Ove nedelje čitaocima portala „Zrenjaninski“ knjigu predlaže Danka Ječmenica, grafička dizajnerka. Ona je odabrala roman „Sloboda“ Džonatana Frenzena. 

    Danka Ječmenica
    Danka Ječmenica

    „Roman „Sloboda“ Džonatana Frenzena zbog svog obima svakako ne spada u knjige koje se mogu pročitati za jedan vikend, pa bi bilo primerenije da je preporučim vašim čitaocima za neki malo duži odmor, ali sam sigurna da, ko god bude otpočeo čitanje, knjigu neće ispuštati iz ruku.

    „Sloboda“ je porodična saga u kojoj Frenzen ispisuje istoriju bračnog para Berglund. Istovremeno je angažovani i ljubavni roman, ali i svojevrsna socijalna studija američkog društva druge polovine 20. veka do današnjih dana. Glavna junakinja, Peti Berglund, naročito je detaljno opisana, te zbog toga i činjenice da smo gotovo vršnjakinje i da mi je bliska većina Frenzenovih knjiženo – muzičkih referenci, roman sam doživela kao američku verziju Ane Karenjine, moje generacije.

    Frenzen piše inteligentano, introspektivano, na momente duhovito, sklon je psihologiziranju više nego fantaziranju ili ispoljavanju sopstvenog neobičnog i samosvojnog stila. Već sada slovi za američkog „književnog klasika“ i sem „Slobode“ njegov prethodni roman „Korekcije“, a i poslednji „Purity“, spadaju u dela koja su istovremeno odlično primljena od strane čitalaca i književne kritike“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura