Kultura YTOP

KNJIGA ZA VIKEND: PREDLOG BOJANA MIHAJLOVA

Bojan Mihajlov

ZRENJANIN – Ove nedelje čitaocima portala zrenjaninski.com knjigu predlaže Bojan Mihajlov iz agencije „Pragma“. Bojan se odlučio za „Memoare Pere Bogalja“ Slobodana Selenića.

Bojan Mihajlov

„Iako neki govore da su Selenićevi naslovi „Očevi i oci“ i „Ubistvo s predumišljajem“ daleko poznatiji i čitaniji od „Memoara Pere Bogalja“, ipak sam želeo da ovom preporukom skrenem pažnju na knjigu kojom je autor započeo svoj književni rad.

Roman prati uspomene pripovedača, glavnog junaka Pere Prokića, isprepletene sa sadašnjim događajima – Pera se obraća Davidu, bogalju koji je preminuo pred njim u njegovoj ranoj mladosti. Upravo se putem ove komunikacije upoznajemo sa razmišljanjima glavnog junaka o centralnim događajima u njegovom životu. Selenićev prvenac predstavlja slikovito delo o moralnim obogaljenostima, anomalijama društva, komunističkoj otimačini, isključivosti i surovim razračunavanjem s nepodobnima. Duge rečenice u romanu nižu upečatljive opise dok su istovremeno i studiozni osvrt na fizičku, moralnu i emocionalnu obogaljenost pripovedača. Za svaku preporuku“.

Aleksandra Idvorjan

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.