Kultura

KNJIGA ZA VIKEND: Ovonedeljna preporuka Jovane Perović

jovana perović
Jovana Perović

Zimski dani, uprkos nekim sunčanim periodima, nekad zaista mame na čitanje knjiga sa mračnijom atmosferom. U slučaju da ste i vi tip čitaoca kod kog vremenski uslovi katkad diktiraju i idealnu atmosferu za knjigu kojoj biste se posvetili, prijaće vam ovonedeljna preporuka. Jovana Perović je za naš portal predstavila „Sušu“ Džejn Harper, tvrdeći da ju je pročitala u dahu.

 

„Dugo sam se razmišljala koju bih knjigu najradije preporučila za ove hladne i tmurne dane, i shvatila da ja na polici nemam apsolutno nijednu romantičnu knjigu, niti bilo koju koja bi nekome promenila raspoloženje. Moju policu sa knjigama krase isključivo trileri i misterije, knjige u kojima preovladavaju mračne tajne i ubistva. Onda sam se odlučila za knjigu koja mi je postala najomiljenija, i koju sam u dahu pročitala za dva dana, i koju apsolutno preporučujem svakome ko želi dobar i interesantan triler.

 

Knjiga o kojoj pričam je „Suša“, autorke Džejn Harper. Bazira se na priči o ubijenoj porodici, preživelom samo jednom članu, bez dokaza, bez ičega, o vraćanju federalnog agenta u svoj rodni grad posle dosta dugo vremena, otkrivaju se duboko skrivene tajne iz prošlosti, autorka priča i o snazi prijateljstva…

 

S razlogom mogu da kažem da sam bila dosta skeptična budući da je ovo prva knjiga koju sam pročitala, a da mi je autor potpuno nepoznat, ali i zato što ima dosta trilera sa sličnom pričom. Međutim, potpisujem da do sada nijedan triler koji sam pročitala nije sličan „Suši“. Nijednog momenta se autorka nije udaljila od teme koju je odlučila da obradi, nije preplitala situacije, nije se ponavljala, i knjiga nijednog momenta nije postala dosadna i monotona.

 

Tako da, svakome ko voli da pročita dobar triler, oseti napetost i apsolutno do samog kraja ne sazna šta se ustvari desilo, preporučujem da pročita „Sušu“ i uživa u njoj kao i ja.“

 

Priredila: Aleksandra Idvorjan

 

Podeli članak
sinovoz
FAM