• KNJIGA ZA VIKEND: Nova preporuka učenice Marije Delić

    Oktobar u vreme kada je Sajam knjiga sve bliži. Ova rubrika dobro dođe svima koji prave spiskove pred odlazak u Beograd na sajam. Ove nedelje preporučujemo roman “Moja baka vam se izvinjava” Fredrika Bakmana, skandinavskog autora koji je čitalačku publiku osvojio knjigom “Čovek po imenu Uve” ali i ovom koju vam predstavljamo. O Bakmanovom delu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Nova preporuka učenice Marije Delić

    Oktobar u vreme kada je Sajam knjiga sve bliži. Ova rubrika dobro dođe svima koji prave spiskove pred odlazak u Beograd na sajam. Ove nedelje preporučujemo roman “Moja baka vam se izvinjava” Fredrika Bakmana, skandinavskog autora koji je čitalačku publiku osvojio knjigom “Čovek po imenu Uve” ali i ovom koju vam predstavljamo. O Bakmanovom delu za portal je pisala Marija Delić, učenica.

     

    “Ovo je priča o maloj Elsi koja još nije napunila osam godina i o njenoj baki. Veoma je neobičan odnos između unuke i bake – to nije onaj odnos sa kojim smo navikli da se susrećemo. Elsa nema drugare, svakodnevno doživljava maltretiranje u školi jer se ne uklapa u društvo, i zbog tog maltretiranja ima velike strahove i noćne more. Odlična je u trčanju jer beži od nasilne dece.

     

    Elsina baka se, u nečijim očima, ponaša nevaspitano jer je sklona izazivanju problema i ponaša se neobično za svoje godine. Čini ono što joj je volja i ne zanima je šta drugi misle. Ali baka neizmerno voli svoju unuku i od svega lošeg što joj se dešava je štiti tako što izmišlja ceo svet bajki u kojima su svi drugačiji i posebni.

     

    Na početku se čini da su sve te priče izmišljene ali čitajući knjigu shvatamo da su to pažljivo smišljene priče. Baka nakon svoje smrti Elsi ostavlja pisma u kojima se izvinjava ljudima, Elsa će raznositi ta pisma i to će zasigurno biti najveća avantura ikada za nju.

     

    U kakvu avanturu se Elsa zaputila otkrićete čitanjem knjige i nećete se pokajati! Knjiga nas uči o prihvatanju osoba drugačijih od nas, da nije sramota biti različit, kao i da svako od nas ima svoju priču i da nije sve uvek onako kako nam se čini da jeste.”

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura