• KNJIGA ZA VIKEND: Nova preporuka Monike Sabo

    Pravo vreme za čitanje knjiga uvek je i pravo vreme za postavljanje određenih pitanja iz određenih životnih oblasti. Mada se roman „Skrovište“ koji je napisala Kori Ten Bum bavi Drugim svetskim ratom, pitanja koja će se pokrenuti u čitaocu raznolika su i samim tim ostaju savremena jer će na razmišljanje podstaći čoveka zatočenog u današnjici. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Nova preporuka Monike Sabo

    Pravo vreme za čitanje knjiga uvek je i pravo vreme za postavljanje određenih pitanja iz određenih životnih oblasti. Mada se roman „Skrovište“ koji je napisala Kori Ten Bum bavi Drugim svetskim ratom, pitanja koja će se pokrenuti u čitaocu raznolika su i samim tim ostaju savremena jer će na razmišljanje podstaći čoveka zatočenog u današnjici. Svoje utiske o knjizi u tekst je pretočila Monika Sabo, viši radiološki tehničar.

     

    „Knjiga je do mene došla slučajno, ali u pravom momentu (pa mi je nakon čitanja postalo jasno da ne postoje slučajnosti), ja sam je davala svojim prijateljima u onim momentima kada sam mislila da im je potrebna, i utisci su uvek bili sjajni, emotivni, šokantni… mnogima je pomogla.

     

    „Skrovište“ je istinita životna priča same autorke Kori Ten Bum.

     

    „Skrovište“ je bestseler po kom je snimljen i film, a nekoliko stranica sa fotografijama iz filma dopunjuje knjigu.

     

    Radnja knjige – Holandija u II svetskom ratu, progon Jevreja, koncentracioni logori, stradanja i patnje. Kori Ten Bum je, kako sama za sebe kaže, „veoma slaba i obična“ ipak uspela da preživi, ali kako? Telo je preživelo, šta sada da radi sa izmučenom dušom? Kako živeti, a ne zatrovati svoj dragoceni život mržnjom? Kako živeti, a ostaviti iza sebe sve što se desilo i ne proživljavati svoju prošlost svakog dana?

     

    Ovo je ipak priča o pobedi!

     

    Ako verujete u „ko zna zašto je to dobro“, ili još bolje – ako ne verujete, mislim da bi trebalo da pročitate ovu knjigu, verujem da će vam pomoći da lakše shvatite i prihvatite mnoge stvari koje vam se dešavaju.

     

    Na kraju knjige postoji upitnik koji bi trebalo da popunite (nemojte ako je knjiga iz biblioteke), a koji će vam pokazati kako istine koje je Kori otkrila u knjizi mogu da se primene svakog dana na svakog od nas.

     

    Da li je čaša polupuna ili poluprazna zavisi samo i isključivo od toga šta želite da vidite.

     

    Ako ste u problemu i „slučajno“ ste videli ovu preporuku, od srca vam preporučujem knjigu „Skrovište“ Kori Ten Bum, jedne „slabe i obične“ žene.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura