Kultura

KNJIGA ZA VIKEND: Nova preporuka diplomiranog ekologa Sonje Frenc

Sonja Frenc
Sonja Frenc

U okviru naše rubrike namenjene ljubiteljima knjiga Sonja Frenc, diplomirani ekolog, pisala je o naslovima za kojim poseže podstaknuta različitim motivima. Konkretno, fokusirala se na „Tajna srećne dece“ Stiva Bidalfa i na „Priče za laku noć male buntovnice“, ističući da je prva ona koja se čita po potrebi.

 

„Poslednjih nekoliko godina suprug i ja smo u konstantnoj „borbi“ zvanoj vaspitanje dece, te stalno tražimo rešenja/objašnjenja (nama samima) za različita ponašanja naših mališana.

 

U moru knjiga nabasala sam na ovu – „Tajna srećne dece“, čiji je autor Stiv Bidalf. Kako autor kaže: „Stručnjaci mogu predstavljati opasnost po zdravlje vaše porodice, srećom ovo nije stručna knjiga“. Stil pisanja je veoma čitljiv i jasan, a što je najvažnije, kod nas roditelja, kad nemaš puno vremena i koncentracije, ona se može čitati po pitanjima koja nas interesuju.

 

Pisana je vrlo humoristički sa konkretnim i realnim pitanjima i odgovorima koja muče roditelje koji žele da odgoje emocionalno stabilnu i srećnu decu. Nudi praktične savete a ima i nastavak „Još tajni srećne dece“, takođe veoma korisnu knjigu.

 

Druga knjiga koju sam čitala je „Knjiga za laku noć za male buntovnice“.

 

Svideo mi se njen koncept: jedna poznata žena – jedna priča, sa njenom slikom, karikaturom ili fotografijom na susednoj strani. Pisana je jednostavno, bez previše detalja, sa ciljem da jasno predstavi i samu osobu i ono po čemu je ona značajna. Meni i mojoj devojčici se dopalo što je tu bilo i naučnica i balerina i običnih mama čak i žena gusara! Sjajna knjiga za poklon, čini mi se, za svaki uzrast.“

 

Priredila: Aleksandra Idvorjan

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz