• KNJIGA ZA VIKEND: Književna preporuka Lolite Razmović

    U potrazi za štivom kojem bismo se posvetili, sve su češća posezanja za literaturom iz oblasti psihologije. Da bismo razumeli svet oko sebe veoma je važno da otkrijemo i svet u sebi, pa otuda nije čudno što interesovanje za psihologiju ne jenjava. O knjizi „Toksično vaspitanje“ koju su napisali Suzan Forvard i Kreg Bak za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Književna preporuka Lolite Razmović

    U potrazi za štivom kojem bismo se posvetili, sve su češća posezanja za literaturom iz oblasti psihologije. Da bismo razumeli svet oko sebe veoma je važno da otkrijemo i svet u sebi, pa otuda nije čudno što interesovanje za psihologiju ne jenjava. O knjizi „Toksično vaspitanje“ koju su napisali Suzan Forvard i Kreg Bak za naš portal pisala je Lolita Razmović.

     

    „Još jedna od mojih omiljenih knjiga u izdanju Psihopolisa jeste „Toksično vaspitanje“ koja promoviše ljudski rast i razvoj. Sistem naše porodice je u potpunosti oblikovao našu stvarnost kad smo bili mali. Svet smo sagledavali ne iz svog ugla, već iz ugla našeg porodičnog sistema, koji je bio oko nas i koji smo usvajali.

     

    Ponekad roditelji potpuno nesvesno i nenamerno mogu da izazovu posledice koje će dete pratiti kroz ceo život. Čak i iz najboljih namera roditelji nam prenesu neka pogrešna uverenja koja treba promeniti onda kada ih postanemo svesni.

     

    U prvom delu knjige upoznajemo vrste toksičnog vaspitanja: zbunjivanje, kontrolisanje, emocionalno iznuđivanje, itd. U drugom delu nalazimo smernice za detoksikaciju loših emocija: emocionalno odrastanje, suočavanje sa prošlošću, opraštanje, uzimanje života u svoje ruke.

     

    Da bismo odbacili destruktivne obrasce koji su postali naša svakodnevica moramo ih prvo osvestiti i razumeti, potom promeniti, kako ih ne bismo preneli i na svoju decu.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura