• KNJIGA ZA VIKEND: KNJIŽEVNA PREPORUKA DANIJELE GRČKI

    Vikend pred vama možete posvetiti čitanju. Možda vas zainteresuje neobična knjiga „Divlji labud“ Majkla Kaningema, koju je odabrala Danijela Grčki, diplomirani komparatista filolog. „Knjiga „Divlji labud“ sastoji se od jedanaest savremenih bajki. Majkl Kaningem raščlanjuje detinjstvo i pokazuje metamorfozu kroz koju ono prolazi kako bi postalo realnost u svom punom, morbidnom sjaju. Susrećemo se opet, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: KNJIŽEVNA PREPORUKA DANIJELE GRČKI

    Vikend pred vama možete posvetiti čitanju. Možda vas zainteresuje neobična knjiga „Divlji labud“ Majkla Kaningema, koju je odabrala Danijela Grčki, diplomirani komparatista filolog.

    Danijela Grčki

    „Knjiga „Divlji labud“ sastoji se od jedanaest savremenih bajki. Majkl Kaningem raščlanjuje detinjstvo i pokazuje metamorfozu kroz koju ono prolazi kako bi postalo realnost u svom punom, morbidnom sjaju. Susrećemo se opet, oči u oči, sa dragim nam likovima koji su nas oblikovali, kako bi nas sad demolirali. Ivica i Marica su par razmaženih klinaca psihopata, njihova veštica je beznadežna matora lujka, Snežanin princ je nekrofil, a Džek je napasuljeni, kukavički, gramzivi mamin sinak.

    Naši izvanredni likovi su svedeni na puku ljudskost, običnost. Upoznajte ih iznova kao što poznajete svoje prijatelje, majke, doktore, ljude s pijace, dakle, kao tek standardne ljude u neverovatnim životnim situacijama.

    Kaningem stvara svet bajki za odrasle u kom je bajkovito zapravo prepuno mana, a savršenstvo stvar iluzije i razlog patnje. Ovo bajke jesu, ali ne za romantične, ne za one zaljubljive prirode, ne za idealiste. Ako želite da odrastete, ako želite neočekivani pogled na drevne priče, usudite se i pročitajte knjigu „Divlji labud“ profesora kreativnog pisanja na Jejlu, Majkla Kaningema.“

    Pripremila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura