• KNJIGA ZA VIKEND: „DAH ŽIVOTA“

    Preporuka izdavačke kuće „Laguna“ i portala zrenjaninski.com

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Izdavačka kuća „Laguna“ i portal zrenjaninski.com preporučuju vam dirljivu knjigu „Dah života“ autora Pola Kalanitija.

    knjiga

    Sa svojih 36 godina američki neurohirurg Pol Kalaniti je otkrio da ima neizlečiv rak pluća. Jednoga dana bio je doktor, već sledećeg pacijent. Umro je dok je radio na knjizi „Dah života“.

    Ovaj bestseler broj jedan New York Timesa daje odgovor na pitanja šta životu daje vrednost kada se smrti svakodnevno gleda u oči, šta da činimo kada nam se život u potpunosti preokrene, šta znači dobiti dete dok ti se sopstveni život gasi.

    Pol Kalaniti je umro dok je još radio na ovoj duboko dirljivoj knjizi, pa ipak njegove reči i dalje žive da bi svima nama poslužile kao vodič. „Dah života“ slavi život kroz duboka razmišljanja o suočenju sa smrću i o odnosu između doktora i pacijenta, a njen autor je nadaren pisac koji je bio i jedno i drugo. Bilo da nam je ostao dan života, bilo da nam predstoji čitav jedan dug ljudski vek, „Dah života“ značiće jednu od onih nezamenljivih smernica koje će nam pomoći da svoj život proživimo valjano.

    Zanimljivo, iako sve vreme govori o temi života i smrti, Kalaniti tek na malom broju strana – i bez trunke sentimentalnosti – pominje svoju smrt. Brojne stranice posvećene sećanjima na školovanje, odluke o pozivu, rane godine rada, zapravo govore o lekarskoj etici, o etici čoveka uopšte, o odnosu doktora prema pacijentu, o postupcima koji pronalaženju smisla u pozivu daju težinu i vrednost pronalaženja smisla o životu. One malobrojnije stranice o teškoj bolesti koju je lično proživeo čak i ne govore o strahu od smrti. One su zapis o njegovoj borbi da podari sadržaj svakom preostalom času života, o novom doživljaju protoka vremena, o odabiru prioriteta i sažimanju svega bitnog u jedan kratak vremenski okvir.

    Knjigu „Dah života“ možete kupiti u knjižari „Laguna“ koja se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura