• IZLOŽBU O UROŠU PREDIĆU VIDELO PET HILJADA POSETILACA

    ZRENJANIN – Izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“ posetio je i pethiljaditi posetilac u petak, 26. januara, u popodnevnim časovima. To je bila Emilija Balo, učenica prvog razreda Zrenjaninske gimnazije, i njoj je tim povodom uručen poklon paket.     Podsetimo, izložba iz fonda Narodnog muzeja Zrenjanin pod nazivom „Dakle, Vi ste taj Uroš […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBU O UROŠU PREDIĆU VIDELO PET HILJADA POSETILACA

    ZRENJANIN – Izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“ posetio je i pethiljaditi posetilac u petak, 26. januara, u popodnevnim časovima. To je bila Emilija Balo, učenica prvog razreda Zrenjaninske gimnazije, i njoj je tim povodom uručen poklon paket.

     

     

    Podsetimo, izložba iz fonda Narodnog muzeja Zrenjanin pod nazivom „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ otvorena je u Salonu zrenjaninskog Muzeja 7. decembra 2017. godine povodom 160 godina od rođenja slikara.

     

    Samo godinu dana nakon slikareve smrti, 1954. u zrenjaninski Narodni muzej dospeo je gotovo celokupan inventar Predićevog beogradskog ateljea, što je i poslužilo kao osnov za ovu izložbu koju čine 32 rada Uroša Predića (slike, crteži, studije), kao i vajarski i crtački radovi drugih autora koji su predstavljali ovog umetnika. Takođe, na postavci su izloženi lični predmeti, nameštaj, fotografije, podsetnice, razglednice, pisma, ordenje, dnevnik, slikarski rekviziti i materijal, katalozi, knjige, časopisi…

     

     

    Autorka izložbe je viša kustoskinja – istoričarka umetnosti Olivera Skoko. Izložba će biti otvorena do 28. februara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura