• Izložbena postavka i književni program „Spomen na Lenku i Lazu“

    U ponedeljak, 20. januara, od 12 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ biće predstavljena izložbena postavka i književni program „Spomen na Lenku i Lazu –  likovne i pesničke inspiracije“.   Program je osmišljen povodom značajnih jubileja – 150. godišnjice od rođenja Jelene Lenke Dunđerski i 110. godišnjice od prvog objavljivanja najlepše pesme […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložbena postavka i književni program „Spomen na Lenku i Lazu“

    U ponedeljak, 20. januara, od 12 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ biće predstavljena izložbena postavka i književni program „Spomen na Lenku i Lazu –  likovne i pesničke inspiracije“.

     

    Program je osmišljen povodom značajnih jubileja – 150. godišnjice od rođenja Jelene Lenke Dunđerski i 110. godišnjice od prvog objavljivanja najlepše pesme srpske ljubavne lirike „Santa Maria Della Salute“ Laze Кostića.

     

    Kroz književno-likovni program promoviše se i pesnička nagrada „Lenkin prsten“. Ova nagrada se dodeljuje već četrnaest godina u Srbobranu. Takođe, biće predstavljen i legat Verice Milošević koja je svoje kolaže „Lenka“ podarila opštini Srbobran.

     

    Pročitajte još: U Morahalomu otvorena izložba slika iz zbirke Savremene galerije

     

    Ovi programi priređeni su u Novom Sadu, Vrbasu, Čelarevu, Кumanu, Bečeju, Subotici i Srbobranu. Nakon Zrenjanina, slede i programi u Кulpinu i Beogradu.

     

    Autor i priređivač ovog projekta i moderator programa „Spomen na Lenku i Lazu“ je Hadži-Zoran Lazin.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura