• Izložba u Savremenoj galeriji

    ZRENJANIN – Retrospektivna izložba slika akademskog slikara Radovana Trnavca Miće, pod nazivom „Juče, danas, sutra“, biće otvorena u ponedeljak, 6. aprila, u 19 časova, u salonu Savremene galerije Zrenjanin. Publika će izložbu radova Trnavca moći da pogleda do 17. aprila. Radovan Trnavac rođen je 1950. godine u Kragujevcu. Prvo slikarsko iskustvo stekao je u Nikšiću […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Slika Radovana Trnavca
    Slika Radovana Trnavca

    ZRENJANIN – Retrospektivna izložba slika akademskog slikara Radovana Trnavca Miće, pod nazivom „Juče, danas, sutra“, biće otvorena u ponedeljak, 6. aprila, u 19 časova, u salonu Savremene galerije Zrenjanin. Publika će izložbu radova Trnavca moći da pogleda do 17. aprila.

    Radovan Trnavac rođen je 1950. godine u Kragujevcu. Prvo slikarsko iskustvo stekao je u Nikšiću na Višoj pedagoškoj akademiji u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Diplomirao  je na Likovnoj akademiji u Beogradu na slikarskom odseku, 1977. godine u klasi profesora Mladena Srbinovića. Od 1981. do 2005. godine živeo je u Americi, gde je kao umetnik stekao veliki ugled.

    Do sada je izlagao 39 puta samostalno u Srbiji, Italiji, SAD, Kanadi, Polјskoj, Makedoniji, Belorusiji, Republici Srpskoj i Rusiji. Slike Radovana Trnavca nalaze se u mnogim muzejima i privatnim kolekcijama širom sveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura