• Izložba u muzeju posvećena Indijancima

    U petak 13. septembra u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvorena izložba „Sanjao sam… bizoni prolaze prerijom“ .   Izložba je posvećena severnoameričkim Indijancima kroz prizmu knjiga, stripova filmova i drugih medija preko kojih je njihov daleki svet dopirao do nas.   Kroz čitav XX vek Indijanci su prisutni u odrastanju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba u muzeju posvećena Indijancima

    U petak 13. septembra u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvorena izložba „Sanjao sam… bizoni prolaze prerijom“ .

     

    Izložba je posvećena severnoameričkim Indijancima kroz prizmu knjiga, stripova filmova i drugih medija preko kojih je njihov daleki svet dopirao do nas.

     

    Kroz čitav XX vek Indijanci su prisutni u odrastanju dece kao simbol iskonske čovekove slobode. Želja autora je da izložba pokrene emocije i sećanja starijih posetilaca, kao i da nove generacije podstakne na istraživanje iščezlog života u skladu sa prirodom kakav su vodili Indijanci .

     

     

    Autor izložbe je viši kustos Muzeja Vojvodine, istoričar Darjuš Samii, a nadležni kustos je Viši kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, akademski fotograf i grafički dizajner Dušan Marinković.

     

    Izložba će biti otvorena do 3. oktobra.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura