Kultura Vesti Zrenjanin

Izložba u Kulturnom centru o evropskom nasleđu u stripu i ilustraciji

Izložba „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji“ biće otvorena sutra, 23. septembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra.

 

Izložbena postavka posvećena stripu organizuje se u saradnji sa pančevačkim udruženjem KomunikaArt a posetioci će moći da je pogledaju do 30. septembra.

 

Izložba je nastala u sklopu manifestacije Nova Festival 2018. godine, koji u Pančevu organizuje udruženje KomunikArt već četiri godine, i koji za cilj ima promociju savremene internacionalne strip scene i umetnika. Nova Festival prošle godine bio je posvećen obeležavanju Godine evropskog kulturnog nasleđa. Njegovu realizaciju podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i odnose s verskim zajednicama. Ministarstvo je izložbu uvrstilo u nacionalni program za obeležavanje Godine evropskog kulturnog nasleđa.

 

Selektor strip programa je Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf a producentkinja izložbe je Snežana Ćuruvija. Izložbena postavka u Zrenjaninu predstaviće 42 autora iz 25 evropskih zemalja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.