Kultura Vesti Zrenjanin

Izložba u Kulturnom centru o evropskom nasleđu u stripu i ilustraciji

Izložba „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji“ biće otvorena sutra, 23. septembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra.

 

Izložbena postavka posvećena stripu organizuje se u saradnji sa pančevačkim udruženjem KomunikaArt a posetioci će moći da je pogledaju do 30. septembra.

 

Izložba je nastala u sklopu manifestacije Nova Festival 2018. godine, koji u Pančevu organizuje udruženje KomunikArt već četiri godine, i koji za cilj ima promociju savremene internacionalne strip scene i umetnika. Nova Festival prošle godine bio je posvećen obeležavanju Godine evropskog kulturnog nasleđa. Njegovu realizaciju podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i odnose s verskim zajednicama. Ministarstvo je izložbu uvrstilo u nacionalni program za obeležavanje Godine evropskog kulturnog nasleđa.

 

Selektor strip programa je Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf a producentkinja izložbe je Snežana Ćuruvija. Izložbena postavka u Zrenjaninu predstaviće 42 autora iz 25 evropskih zemalja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM