• IZLOŽBA SALONA ARHITEKTURE „PRESPAJANJE“

    ZRENJANIN – U petak, 9. decembra, u 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba Salona arhitekture Novi Sad – „Prespajanje“.   U okviru prezentacije izložbe održaće se i okrugli sto na temu samog Salona – o potrebi povezivanja, dijalogu arhitekture i arhitekata, kao i uloge profesionalnih udruženja. Izložba je putujućeg karaktera, a prvi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA SALONA ARHITEKTURE „PRESPAJANJE“

    ZRENJANIN – U petak, 9. decembra, u 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba Salona arhitekture Novi Sad – „Prespajanje“.

    salon-arhitekture

     

    U okviru prezentacije izložbe održaće se i okrugli sto na temu samog Salona – o potrebi povezivanja, dijalogu arhitekture i arhitekata, kao i uloge profesionalnih udruženja. Izložba je putujućeg karaktera, a prvi grad domaćin je Zrenjanin.

    Jubilarni 20. Salon arhitekture – Novi Sad, održan je od 3. do 12. juna 2016. godine. Postavljen je sa namerom da prevaziđe okvir Salona kao isključive prezentacije selektovanih radova i da kroz proširenje formata postane bijenalni događaj koji okuplja arhitektonsku scenu regiona.

    Kroz selekciju izloženih radova i seriju predavanja i debata otvoren je prostor za slobodno i otvoreno promišljanje o definisanju pozicije arhitektonske struke u kontekstu regiona i prepoznavanja svih njenih aktera i produkta.

    Za sedam dana trajanja Salona – 160 izloženih radova, selektovanih od 250 prijavljenih iz sedam zemalja regiona videlo je oko 1.000 posetilaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura