Kultura

IZLOŽBA SALONA ARHITEKTURE „PRESPAJANJE“

ZRENJANIN – U petak, 9. decembra, u 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba Salona arhitekture Novi Sad – „Prespajanje“.

salon-arhitekture

 

U okviru prezentacije izložbe održaće se i okrugli sto na temu samog Salona – o potrebi povezivanja, dijalogu arhitekture i arhitekata, kao i uloge profesionalnih udruženja. Izložba je putujućeg karaktera, a prvi grad domaćin je Zrenjanin.

Jubilarni 20. Salon arhitekture – Novi Sad, održan je od 3. do 12. juna 2016. godine. Postavljen je sa namerom da prevaziđe okvir Salona kao isključive prezentacije selektovanih radova i da kroz proširenje formata postane bijenalni događaj koji okuplja arhitektonsku scenu regiona.

Kroz selekciju izloženih radova i seriju predavanja i debata otvoren je prostor za slobodno i otvoreno promišljanje o definisanju pozicije arhitektonske struke u kontekstu regiona i prepoznavanja svih njenih aktera i produkta.

Za sedam dana trajanja Salona – 160 izloženih radova, selektovanih od 250 prijavljenih iz sedam zemalja regiona videlo je oko 1.000 posetilaca.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.