• IZLOŽBA RADOVA SLAVKA ŽIVANOVIĆA

    Autor je pobednik Likovnog salona 30×30

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Izložba radova Slavka Živanovića, dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Likovnog salona 30×30, koji je organizovao Kulturni centar Zrenjanina, biće otvorena u petak, 22. jula, u 19 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

    muzej

    Veći deo autorovih ostvarenja nosi obeležja fuzije određenih tehnoloških procedura i izbora materijala, od kojih su samo neki uslovno klasični kao drvo, metal, kamen, ili atipični, koža, staklo, papir. U tim kombinacijama efekat kriptomorfizma nije isključen, tako da ni izvorna obojenost materijala ne prevladava dominanznu strukturu oformljene telesnosti.

    Slavko Živanović rođen je 1961. godine u Perlezu. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu – smer vajarstvo. Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Na likovnoj sceni od 1989. izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Takođe, ima realizovane skulpture u javnom prostoru, a izvestan broj radova nalazi se u muzejima i privatnim zbirkama. Živi u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura