• Izložba radova sa Zrenjaninskog susreta slikara amatera Srbije

    U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u petak, 5. oktobra, u 19 časova, biće svečano otvorena izložba radova sa 18. Zrenjaninskog susreta slikara amatera Srbije.   Ova izložba, koja se sada već tradicionalno organizuje u Malom salonu Muzeja, a čiji je organizator Udruženje likovnih amatera grada Zrenjanina (ULAZ), obuhvata najbolje likovne radove sa Susreta i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova sa Zrenjaninskog susreta slikara amatera Srbije

    U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u petak, 5. oktobra, u 19 časova, biće svečano otvorena izložba radova sa 18. Zrenjaninskog susreta slikara amatera Srbije.

     

    Ova izložba, koja se sada već tradicionalno organizuje u Malom salonu Muzeja, a čiji je organizator Udruženje likovnih amatera grada Zrenjanina (ULAZ), obuhvata najbolje likovne radove sa Susreta i trajaće do 15. oktobra.

     

    Selektor ovogodišnjeg Zrenjaninskog susreta slikara amatera Srbije je Milan Grahovac, akademski slikar i grafičar, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, i on je, od ukupno 69 autora koji su se prijavili sa 83 rada, odabrao 69 radova koji će biti izloženi, a među njima i dve nagrade i šest pohvala.

     

    Nagradu „Zlatna paleta“ dobila je Ivana Olujić (Likum, Novi Sad) za sliku „Vremeplov“, dok je nagrada „Sloboda stvaranja − Dragutin Ančić“ pripala Nataši Jovanov iz ULAZ-a (Melenci) za sliku „Mladenci“.

     

    Pohvale su dobili: Nada Ćurčija (ULAZ), Miroslav Munižaba (Sremska Mitrovica), Spomenka Stojanov (ULAZ), Slavica Ergelasev (Likum, Novi Sad), Ljiljana Jovanović (Berkasovo) i Bole Ivić (ULAZ).

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura