Kultura Vesti Zrenjanin

Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka

Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru 40. susreta akvarelista, biće otvorena u Savremenoj galeriji, u ponedeljak 16. septembra u 19 časova.

 

Ove godine, u Umetničkoj koloniji Ečka, organizovani su četrdeseti, jubilarni susreti akvarelista, kao jedan od dva saziva koje organizuje Savremena galerija Zrenjanin.
Od 20. do 24. juna u Umetničkoj koloniji Ečka boravilo je petoro umetnika Dragan Vojvodić, Sanja Latinović, Nemanja Nikolić, Nina Todorović i Marko Tubić.

 

Izložba radova 40. susreta akvarelista nastavak je boravka umetnika u Ečki, gde se na kratko formirao jedan izolovani svet u kom su se prožimali umetnost i život.

 

Ečka postaje mesto gde se može istraživati, promišlјati, gde se ostvaruju različite interakcije i relacije koje podstiču komunikaciju među umetnicima, umetnosti i lokalne zajednice o problemima na koje umetnost može da ukaže, kao i dijalog između prošlosti i budućnosti. Radovi selektovanih umetnika (Dragan Vojvodić, Sanja Latinović, Nemanja Nikolić, Nina Todorović i Marko Tubić) zasebno komuniciraju određene društvene probleme i da bi im pristupili koriste različite metode, medije i aktivnosti ali slična polazišta (voda, priroda, Ečka) koja im omogućavaju da deluju kao celina, prvo na izložbi 40. susreta akvarelista a zatim i u okviru zbirke Savremene galerije Zrenjanin koja se aktivno formira već 63 godine.

 

Selektor 40. susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.