Kultura Vesti Zrenjanin

Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka

Izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru 40. susreta akvarelista, biće otvorena u Savremenoj galeriji, u ponedeljak 16. septembra u 19 časova.

 

Ove godine, u Umetničkoj koloniji Ečka, organizovani su četrdeseti, jubilarni susreti akvarelista, kao jedan od dva saziva koje organizuje Savremena galerija Zrenjanin.
Od 20. do 24. juna u Umetničkoj koloniji Ečka boravilo je petoro umetnika Dragan Vojvodić, Sanja Latinović, Nemanja Nikolić, Nina Todorović i Marko Tubić.

 

Izložba radova 40. susreta akvarelista nastavak je boravka umetnika u Ečki, gde se na kratko formirao jedan izolovani svet u kom su se prožimali umetnost i život.

 

Ečka postaje mesto gde se može istraživati, promišlјati, gde se ostvaruju različite interakcije i relacije koje podstiču komunikaciju među umetnicima, umetnosti i lokalne zajednice o problemima na koje umetnost može da ukaže, kao i dijalog između prošlosti i budućnosti. Radovi selektovanih umetnika (Dragan Vojvodić, Sanja Latinović, Nemanja Nikolić, Nina Todorović i Marko Tubić) zasebno komuniciraju određene društvene probleme i da bi im pristupili koriste različite metode, medije i aktivnosti ali slična polazišta (voda, priroda, Ečka) koja im omogućavaju da deluju kao celina, prvo na izložbi 40. susreta akvarelista a zatim i u okviru zbirke Savremene galerije Zrenjanin koja se aktivno formira već 63 godine.

 

Selektor 40. susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM