• Izložba radova nastalih na 63. sazivu Umetničke kolonije Ečka

    Izložba radova nastalih na 63. sazivu Umetničke kolonije Ečka „Slika 2018“ biće otvorena u ponedeljak, 10. decembra, s početkom u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin, i trajaće do 17. januara 2019. godine.   Tokom oktobra petoro istaknutih savremenih vizuelnih umetnika boravilo je i radilo u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru 63. saziva umetnika „Slika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova nastalih na 63. sazivu Umetničke kolonije Ečka

    Izložba radova nastalih na 63. sazivu Umetničke kolonije Ečka „Slika 2018“ biće otvorena u ponedeljak, 10. decembra, s početkom u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin, i trajaće do 17. januara 2019. godine.

     

    Tokom oktobra petoro istaknutih savremenih vizuelnih umetnika boravilo je i radilo u Umetničkoj koloniji Ečka, u okviru 63. saziva umetnika „Slika 2018“.

     

    Umetnici su tokom boravka u Ečki imali priliku da sami odaberu temu kojom će se baviti u svojim radovima, odnosno mogućnost da predstave ono što ih je najviše inspirisalo i podstaklo na rad u Ečki, njenom okruženju i kroz druženje i razmenu iskustva sa ostalim učesnicima kolonije. Umetnici su razmatrali i preispitivali pojam slike u različitim kontekstima i medijima.

     

    Učesnici ovogodišnje kolonije „Slika 2018“ bili su Karkatag kolektiv (Srbija), Zoran Todorović (Srbija), Aleksandra Jovanić (Srbija), Isidora Todorović (Srbija) i Saša Spačal (Slovenija). Ovi umetnici se u polju novih medija, digitalne i interaktivne umetnosti, performansa i postmedijske umetnosti bave istraživanjima odnosa čoveka i prirode, nauke, tehnologije u vremenu kada se granice među različitim oblastima delovanja čoveka, ali i samog čoveka i tehnologije sve više brišu.

     

    Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić Fenjčev.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura