• Izložba radova Marije Jevtić Dajić „Trodimenzionalne slike“

    Izložba radova Marije Jevtić Dajić „Trodimenzionalne slike“ biće otvorena u petak, 22. februara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.   Autorkina ideja je da svoje slike, koje su rađene na platnu uljanim i akrilnim bojama, reinterpretira u trodimenzionalne objekte uz pomoć 3D štampača i digitalne tehnologije. Autorka želi da na taj način približi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova Marije Jevtić Dajić „Trodimenzionalne slike“

    Izložba radova Marije Jevtić Dajić „Trodimenzionalne slike“ biće otvorena u petak, 22. februara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Autorkina ideja je da svoje slike, koje su rađene na platnu uljanim i akrilnim bojama, reinterpretira u trodimenzionalne objekte uz pomoć 3D štampača i digitalne tehnologije. Autorka želi da na taj način približi umetnost slepim i slabovidim osobama. Radovi su nastali u toku 2018. godine.

     

    Marija Jevtić Dajić je završila Akademiju likovne umetnosti smer – slikarstvo u Novom Sadu 2013. Godine 2016. je doktorirala na Prirodno – matematičkom fakultetu u Ljubljani na smeru – Grafički dizajn, pod mentorstvom Helene Gabrijelčič Tome. Iza sebe ima veliki broj samostalnih izložbi.

     

    Postavka u Kulturnom centru Zrenjanina će biti otvorena do 7. marta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura