• IZLOŽBA RADOVA LIKOVNOG UMETNIKA BOJANA OTAŠEVIĆA

    ZRENJANIN – U četvrtak, 6. jula, u 19 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće svečano otvorena izložba radova likovnog umetnika Bojana Otaševića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog konkursa „30×30“. Otašević će se zrenjaninskoj publici predstaviti grafikama iz svog likovnog opusa.     Organizator izložbe je Kulturni centar Zrenjanina, a nadležni kustos u Narodnom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA RADOVA LIKOVNOG UMETNIKA BOJANA OTAŠEVIĆA

    ZRENJANIN – U četvrtak, 6. jula, u 19 časova, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće svečano otvorena izložba radova likovnog umetnika Bojana Otaševića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog konkursa „30×30“. Otašević će se zrenjaninskoj publici predstaviti grafikama iz svog likovnog opusa.

     

    izložba umetnika

     

    Organizator izložbe je Kulturni centar Zrenjanina, a nadležni kustos u Narodnom muzeju Zrenjanin je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti. Izložba će biti dostupna publici do 10. avgusta.

     

    Bojan Otašević rođen je u Kragujevcu 1973. godine. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1998, magistrirao 2001, a doktorirao 2014. godine, u klasi profesorke Biljane Vuković. Član je ULUS-a od 2000. godine. Zaposlen je kao vanredni profesor na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu na Odseku za Primenjenu i likovnu umetnost.

     

    Dobitnik je 22 likovne nagrade, a svoje radove je izlagao na 41 samostalnoj izložbi i mnogobrojnim grupnim, u zemlji i inostranstvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura