• Izložba radova Jovanke Kuzmanović pod nazivom „Dodir ravnice“

    Izložba radova amaterske slikarke Jovanke Kuzmanović „Dodir ravnice“ biće otvorena u nedelju, 26. maja, u 11 časova, u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.   Slikarska celina „Dodir ravnice“ je koncipirana kao pokušaj da se na podlogu prenesu impresije, sećanja i ljubav prema ravnici. Tako se na jednostavan i skriven način prikazuje bogatstvo vojvođanskih predela.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova Jovanke Kuzmanović pod nazivom „Dodir ravnice“

    Izložba radova amaterske slikarke Jovanke Kuzmanović „Dodir ravnice“ biće otvorena u nedelju, 26. maja, u 11 časova, u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Slikarska celina „Dodir ravnice“ je koncipirana kao pokušaj da se na podlogu prenesu impresije, sećanja i ljubav prema ravnici. Tako se na jednostavan i skriven način prikazuje bogatstvo vojvođanskih predela.

     

    Pročitajte još: Narodna nošnja Rumuna iz Vojvodine predstavljena kroz fotografije

     

    Autorka je po profesiji diplomirani biolog u penziji. Svoj radni vek je provela radeći najpre u prosveti, a zatim na više mesta –  Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP „Vojvodinašume“ i to kao biolog na poslovima zaštite prirode.

     

    Autorka navodi da je i činjenica da smo istinski deo prirode opredelilo njen profesionalni odnos i ljubav prema njoj. Slikarstvo kao specifičan izraz viđenog i doživljenog uvek su bili izazov i prateći deo njenog svakodnevnog života i rada.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura