• IZLOŽBA RADOVA DRAGOŠA KALAJIĆA I KONCERT

    NOVO MILOŠEVO – Izložba radova Dragoša Kalajića „Retrospektiva manjih likovnih formata“ i koncert dua Sonja Kalajić (violina) i Aleksandra Kurilić (viola), održaće se u galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, u subotu, 17. decembra. Izložba je otvorena za posetioce od 16 do 20 časova, a koncert počinje u 19 sati. – Iako pretežno slikar velikih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA RADOVA DRAGOŠA KALAJIĆA I KONCERT

    NOVO MILOŠEVO – Izložba radova Dragoša Kalajića „Retrospektiva manjih likovnih formata“ i koncert dua Sonja Kalajić (violina) i Aleksandra Kurilić (viola), održaće se u galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, u subotu, 17. decembra. Izložba je otvorena za posetioce od 16 do 20 časova, a koncert počinje u 19 sati.

    – Iako pretežno slikar velikih formata, Kalajić je za života stvarao i veliki broj manjih, koje je najčešće prodavao ili poklanjao svojim dragim prijateljima. Pred nama je prva posthumna retrospektiva manjih formata Dragoševog slikarstva u Srbiji, koja obuhvata i radove koji do sada javno nisu bili izlagani – kaže direktor Banatskog kulturnog centra Radovan Vlahović.

    Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast“ i „Gradovi u fokusu“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura