Kultura

Izložba “Prva zrenjaninska fotografska kolonija” u salonu Savremene galerije

Prva zrenjaninska fotografska kolonija

U salonu Savremene galerije otvorena je izložba prve fotografske kolonije koju je organizovao Fotografski dokumentacioni centar u saradnji sa zrenjaninskom Savremenom galerijom.

 

Prva zrenjaninska fotografska kolonija

 

Izložbu “Prva fotografska umetnička kolonija“ otvorili su Jovan Njegović Drndak, kustoskinja Sunčica Lambić Fenjčev i direktor Savremene galerije Dušan Radišić. Na izložbi su radovi deset fotografa a predstavljene su fotografije nastale tokom boravka i rada fotografa u koloniji. Izložba će biti otvorena do 27. septembra.

 

Prva zrenjaninska fotografska kolonija

 

Fotografski dokumentacioni centar, osnovan je radi prikupljanju i očuvanja fotografske arhivske građe i eksponata, u cilju stvaranja Muzeja fotografije u regionu. Fotografski dokumentacioni centar podržava i organizuje manifestacije od posebnog značaja u oblasti fotografskog stvaralaštva, izložbe, revije, susrete foto amatera i profesinalnih fotografa. FDC organizuje javne prezentacije, seminare i kurseve koji doprinose stručnom usavršavanju i obrazovanju članova i ljubitelja fotografije, samostalno ili u saradnji sa fotografskim institucijama klubovima i udruženjima.

 

Prva zrenjaninska fotografska kolonija

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM