• IZLOŽBA POSVEĆENA DETINJSTVU U TRADICIONALNOJ PORODICI

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u četvrtak, 11. maja, sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena izložba Etnološkog odeljenja „Blago nama decama što smo taki mali – Detinjstvo u tradicionalnoj porodici“.     Cilj izložbe je da se usko tematski predstavi kultura sa ovog područja, i to u onom segmentu koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA POSVEĆENA DETINJSTVU U TRADICIONALNOJ PORODICI

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u četvrtak, 11. maja, sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena izložba Etnološkog odeljenja „Blago nama decama što smo taki mali – Detinjstvo u tradicionalnoj porodici“.

     

     

    Cilj izložbe je da se usko tematski predstavi kultura sa ovog područja, i to u onom segmentu koji je najvažniji za produžetak čovekove loze, a to je podizanje deteta. Izložba pruža saznanja o detinjstvu i kulturnom obrascu kakav je bio poznat tradicionalnoj patrijarhalnoj vojvođanskoj porodici s kraja 19. do druge polovine 20. veka.

     

    Autorke izložbe i njenog pratećeg kataloga su Branka Babić, kustos – etnolog i Rajka Grubić, muzejski savetnik.

     

    Drugi segment izložbe je „Izložba u izložbi“. U pitanju je „Muzej za decu“, gostujuća izložba Muzeja Vojvodine iz Novog Sada. Izložba je rezultat saradnje grupe autora koju čine Lidija Balj, muzejski savetnik – arheolog, Tatjana Bugarski, viši kustos – etnolog, Slađana Velendečić, kustos – pedagog, i Aleksandra Stefanov, kustos – istoričar umetnosti.

     

    Muzej za decu osmišljen je da najmlađim posetiocima približi kulturno nasleđe i muzej kao ustanovu, ali i kao mesto učenja kroz igru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura