• IZLOŽBA „GUSTAV KLIMT – PRETEČA MODERNE“

    ZRENJANIN – Izložba „Gustav Klimt – preteča moderne“ biće otvorena u petak, 21. jula, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.     Dokumentarnu izložbu o životu i delu jednog od najvećih austrijskih slikara organizuju Austrijski kulturni forum i Kulturni centar Zrenjanina povodom 155 godina od umetnikovog rođenja.   Gustav Klimt (1862-1918) je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA „GUSTAV KLIMT – PRETEČA MODERNE“

    ZRENJANIN – Izložba „Gustav Klimt – preteča moderne“ biće otvorena u petak, 21. jula, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    gustav-klimt

     

    Dokumentarnu izložbu o životu i delu jednog od najvećih austrijskih slikara organizuju Austrijski kulturni forum i Kulturni centar Zrenjanina povodom 155 godina od umetnikovog rođenja.

     

    Gustav Klimt (1862-1918) je bio najznačajniji slikar austrijske secesije sa izrazito istančanim simbolističkim stilom. Njegov život i stvaralaštvo podudaraju se sa zlatnim dobom Beča s kraja 19. veka, kada je nastajao modernizam.

     

    Od njegovih radova, koji obuhvataju slike, murale, crteže i dela primenjene umetnosti, najpoznatije je ulje na platnu „Poljubac“, umnožavano hiljadama puta, čak i na upotrebnim predmetima.

     

    Spada u autore čije su slike dostigle najviše cene na aukcijama u 21. veku. Izložba kroz reprudukcije umetničkih dela i fotografija prati ključne faze umetnikovog života i rada, a biće otvorena do 3. avgusta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura