• IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SRPSKIH MANASTIRA U RUMUNIJI

    NOVI BEČEJ – U Muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju u petak, 15. aprila, u 11 časova, biće otvorena izložba „Svedoci trajanja – srpski manastiri i crkve u rumunskom Banatu“, autora Milorada Savića iz Zrenjanina. Izložba je u organizaciji Opštine Novi Bečej, a sastoji se od 45 fotografija u obliku panoa većeg formata, koje je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SRPSKIH MANASTIRA U RUMUNIJI

    NOVI BEČEJ – U Muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju u petak, 15. aprila, u 11 časova, biće otvorena izložba „Svedoci trajanja – srpski manastiri i crkve u rumunskom Banatu“, autora Milorada Savića iz Zrenjanina.

    Milorad Savić
    Milorad Savić

    Izložba je u organizaciji Opštine Novi Bečej, a sastoji se od 45 fotografija u obliku panoa većeg formata, koje je izradio Darko Dozet iz Novog Sada. Fotografije su nastale u periodu od 2005. do 2011. godine.

    Izložba je prvi put predstavljena javnosti u Zrenjaninu 2012. godine. Usledile su izložbe u Temišvaru, u okviru kulturne manifestacije „Dani srpske kulture“, zatim u Bukureštu, Kikindi, Matici Srpskoj u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, a sada će biti predstavljena i novobečejskoj publici.

    Autor izložbe Milorad Savić dugogodišnji je novinar novosadskog „Dnevnika“ i novinske agencije Tanjug, sada u penziji. Uz novinarstvo je objavio više publikacija, kao što je „Dan doseljenja u Čestereg“ 2005. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura