• IZLOŽBA FOTOGRAFIJA O SPOMENICIMA NA ZAPADNOM BALKANU

    Biće emitovan i dokumentarni film „Nisu ćutali“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Izložba Marka Krojača „Monumeti – Promenljivo lice sećanja“ biće otvorena u petak, 22. januara, u izložbenom salonu Kulturnog centra, u 19 časova.

    izlozba-monumenti

    Izložba fotografija o spomenicima na zapadnom Balkanu prikazuje kako su se kulture sećanja i koncepti identiteta na prostoru post-jugoslovenskih zemalja menjali od Prvog svetskog rata do danas.

    Izložba fotografija prikazuje spomenike i „priče“ o njihovom nastanku koje predočavaju kako se koncepti identiteta u zemljama zapadnog Balkana razvijali od ranog 20. veka do danas. Odnos prema postojećim spomenicima i uspostavljanje novih spomenika odražavaju regionalne kulture sećanja i otkrivaju promenljive koncepte identiteta.

    Nakon otvaranja u maloj sali od 19.30 časova održaće se tribina na kojoj će govoriti Minja Bogavac – dramaturg, Johan Riger – Forum ZDF, Aleksandar Radlovački i Aleksandar Stefanov – istoričari.

    Nakon razgovora biće emitovan dokumentarni film „Nisu ćutali“ iz televizijskog serijala „Živeti zajedno“ koji govori o pozitivnim pričama i građanskoj hrabrosti iz ratnog i poratnog perioda na području bivše Jugoslavije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura