• Izložba fotografija „Lutka u fokusu“ u Narodnom pozorištu Zrenjanin

    Izložba fotografija „Lutka u fokusu“ prvi je događaj na otvaranju 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu, a otvara se večeras u 19 sati.   Izložba „Lutka u fokusu“ je fotografski projekat Pozorišnog muzeja Vojvodine i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu. Biće priređena u foajeu zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.   U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba fotografija „Lutka u fokusu“ u Narodnom pozorištu Zrenjanin

    Izložba fotografija „Lutka u fokusu“ prvi je događaj na otvaranju 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu, a otvara se večeras u 19 sati.

     

    Izložba „Lutka u fokusu“ je fotografski projekat Pozorišnog muzeja Vojvodine i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu. Biće priređena u foajeu zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

     

    U najavi izložbe navodi se da Novi Sad ima privilegiju da se u okviru Pozorišnog muzeja Vojvodine nalazi i zbirka lutaka, koje svedoče istorijat lutkarstva na našim prostorima. Kroz medij fotografije, kao pokušaj da se lutke, izvan konteksta pozorišta i predstave za koju su autentično nastale, sagledaju i dožive, nastala je i izložba „Lutka u fokusu“. Različite pozorišne lutke nastale su u periodu od šezdesetih godina dvadesetog veka, do druge decenije dvadeset i prvog, u okviru sedam lutkarskih pozorišta Srbije. Publika će ih videti ovekovečene kroz objektive studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu.

     

    Fotografije su rađene u studiju, u različitim enterijerima i eksterijerima, pojedinačno ili u grupi. Autori, odnosno koordinatori projekta su Sibila Petenji Arbutina, mentorka iz Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu, i Ljiljana Dinić, kustoskinja u Pozorišnom muzeju Vojvodine.

     

    Ova izložba jedan je od najvažnijih segmenata pratećeg programa 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu.

     

    U pratećem programu su još promocija knjige Zorana Slavića „U magiji pozorišne stvarnosti“, u subotu, 13. aprila, u 17.30 časova, na Kamernoj sceni „Todor Manojlović“. Govore autor, kao i Stanko Šajtinac. U ponedeljak, 15. aprila je promocija izdanja o Srpskom narodnom pozorištu, od 18 časova, na Kamernoj sceni „Todor Manojlović“. U utorak, 16. aprila je „Paralelna istorija teatra“ Milana Mađareva, u 18.30 sati, na Kamernoj sceni „Todor Manojlović“. Govore autor i Stanko Šajtinac.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura