• IZLOŽBA: Analitički nacrti sadržaja kese za smeće

    Izložba „Analitički nacrti sadržaja kese za smeće“ Đorđa Markovića biće otvorena od 26. oktobra do 8. novembra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.   Autor izložbe o svojim radovima navodi: „Serija crteža je izvedena na plavim papirima belim markerom. Estetika je uzeta od klasičnih, takozvanih blueprint-ova. Radovi prikazuju tehničke crteže kalemljenih artikala koji su se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZLOŽBA: Analitički nacrti sadržaja kese za smeće

    Izložba „Analitički nacrti sadržaja kese za smeće“ Đorđa Markovića biće otvorena od 26. oktobra do 8. novembra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Autor izložbe o svojim radovima navodi: „Serija crteža je izvedena na plavim papirima belim markerom. Estetika je uzeta od klasičnih, takozvanih blueprint-ova. Radovi prikazuju tehničke crteže kalemljenih artikala koji su se nalazili u mojim kesama za smeće pre njihovog odstranjivanja. Kao i kod blueprint-ova, ovi prikazi sadrže numeraciju određenih delova. Jedina razlika je što kod mojih crteža legendu sa brojevima popunjava moje okruženje ljudi. Svako od njih vidi neki deo na svoj način, što je i odgovor na često pitanje autora kako publika čita njegov rad. Legenda objašnjenja je od velikog značaja za buduće posmatrače, jer prikazi našem umu nisu toliko arhetipni, ali analizom postaju veoma poznati.“

     

    Đorđe Marković rođen je 1986. godine u Novom Sadu. Master studije završio je 2012. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Likovni departman, smer Grafika. Osnovao je 2015. godine udruženje građana „Umivanje“ čiji je i predsednik. Bavi se grafikom, crtežom, vajarstvom, instalacijom, scenografijom, filmom, videom i likovnom pedagogijom. Radove je izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Takođe, autor je brojnih pozorišnih scenografija u zemlji i inostranstvu. Bio je angažovan na projektima finansiranim od Evropske unije kao mentor na polju likovne umetnosti. Dobitnik je nagrade Erste banke za umetnost.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura