• ISTORIJSKI ARHIV OBELEŽIO SEDAMDESET GODINA POSTOJANJA

    ZRENJANIN – Istorijski arhiv u Zrenjaninu obeležio je vredan jubilej – 70 godina postojanja. Povodom godišnjice, priređena je i izložba pod nazivom „Istorijski arhiv Zrenjanin, institucija sa velikim I“, koja je ovim povodom svečano otvorena u salonskom izložbenom prostoru.     Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u obraćanju prisutnima naglasio je značaj obeležavanja godišnjice.   – Drago mi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ISTORIJSKI ARHIV OBELEŽIO SEDAMDESET GODINA POSTOJANJA

    ZRENJANIN – Istorijski arhiv u Zrenjaninu obeležio je vredan jubilej – 70 godina postojanja. Povodom godišnjice, priređena je i izložba pod nazivom „Istorijski arhiv Zrenjanin, institucija sa velikim I“, koja je ovim povodom svečano otvorena u salonskom izložbenom prostoru.

     

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u obraćanju prisutnima naglasio je značaj obeležavanja godišnjice.

     

    – Drago mi je što Istorijski arhiv čuva građu koja je sve dostupnija našim građanima – istakao je gradonačelnik.

     

    Prigodnu izložbu „Istorijski arhiv Zrenjanin, institucija sa velikim I“ predstavio je njen autor, istoričar Filip Krčmar, uz naglasak da ova ustanova i zaposleni u njoj imaju značajnu ulogu u društu i lokalnoj zajednici.

     

    – Ova ustanova je više od arhivskog depoa i knjiga prekrivenih prašinom, arhiv je nepresušno vrelo različitih priča, ljudskih životnih sudbina, čiji je mali deo predstavljen na izložbi, kroz prikaz rada ustanove od njenog osnivanja do danas – kazao je Krčmar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura