• INDIJSKO POZORIŠTE GOSTUJE U KULTURNOM CENTRU

    ZRENJANIN – U okviru INFANT festivala, u zrenjaninskom Kulturnom centru, u četvrtak, 29. juna, gostuje indijsko Kriyativ pozorište sa dramom „Gde senka završava“. Predstava počinje u 21 sat, u Amfiteatru Kulturnog centra, a u slučaju kiše odigraće se u velikoj sali. Ulaz je besplatan.     Pozorišna predstava je moderna interpretacija epske priče. Priča putuje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    INDIJSKO POZORIŠTE GOSTUJE U KULTURNOM CENTRU

    ZRENJANIN – U okviru INFANT festivala, u zrenjaninskom Kulturnom centru, u četvrtak, 29. juna, gostuje indijsko Kriyativ pozorište sa dramom „Gde senka završava“. Predstava počinje u 21 sat, u Amfiteatru Kulturnog centra, a u slučaju kiše odigraće se u velikoj sali. Ulaz je besplatan.

     

    indijsko pozorište

     

    Pozorišna predstava je moderna interpretacija epske priče. Priča putuje kroz istoriju i mitove koji su zajednički i slični među svim kulturama i baca pogled na to kako su se mitovi pretvorili u istoriju i oblikovali moralne okvire u društvima širom sveta.

     

    Predstava otkriva epsku južno – azijsku priču, a pronalazi slične priče koje postoje u Srbiji i okolnim kulturama. Iako je ep početna dramska tačka, predstava polako prerasta u mnogo kompleksniju priču o društveno – političkim pitanjima prošlosti i sadašnjosti. Ona se neprimetno kreće između ličnog i političkog, dok se ispituju pojmovi – obaveze, odanosti i patriotizma…

     

    Predstava je na engleskom jeziku.

     

    Pozorišna grupa Kriyativ dolazi nam iz indijskog grada Bangalora i gostuje u Evropi od 16. juna do 8. jula.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura