• IN MEMORIAM: Preminuo književnik i publicista Stanko Ž. Šajtinac

    Stanko Ž. Šajtinac, književnik, publicista i teatarski poslenik, jedan od vodećih intelektualaca Zrenjanina i regije, preminuo je posle teške i kraće bolesti.   Stanko Ž. Šajtinac rođen je u Zrenjaninu 1952. Diplomirao je svetsku književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta. Prozu, eseje, pozorišnu i likovnu kritiku objavljuje od 1970. godine. Bio je član Društva književnika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IN MEMORIAM: Preminuo književnik i publicista Stanko Ž. Šajtinac

    Stanko Ž. Šajtinac, književnik, publicista i teatarski poslenik, jedan od vodećih intelektualaca Zrenjanina i regije, preminuo je posle teške i kraće bolesti.

     

    Stanko Ž. Šajtinac rođen je u Zrenjaninu 1952. Diplomirao je svetsku književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta. Prozu, eseje, pozorišnu i likovnu kritiku objavljuje od 1970. godine. Bio je član Društva književnika Vojvodine. Prevođen je na mađarski i slovački jezik.

     

    Autor je, između ostalog, sledećih dela: „Orosinska dedovina”, „Juvenilna ekspozicija“, „Rečnik zavičajne fantastike“, „Prokimenski putopisi“, „Dnevnik melanholije“… Objavio je knjigu iz teatrologije „Narodno pozorište Toša Jovanović – Zrenjanin, 1946-2006“ i publicistike „Vek organizovane brige o starim licima“.

     

    Kako u oproštajnom slovu navodi književnik i književni kritičar Zoran Slavić, prošle godine Stanko je u izdanju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ objavio knjigu proza „Dnevnik melanholije“.

     

    – Podsećam vas šta sam to prilikom napisao. Neka to bude podsetnik da knjigu svakako pročitate. Stanko to zaslužuje, ljudski i umetnički – poručuje Slavić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura