Kultura

„Iluzije slobode“ na alternativni način

NOVI BEČEJ – Nezavisna grupa mladih umetnika iz Novog Bečeja, Bečeja, Novog Sada i regiona pokrenula je inicijativu za održavanje alternativnog kulturno – umetničkog festivala „Iluzije slobode“ u Novom Bečeju.

Festival će biti održan 29. i 30. maja, na više lokacija, i imaće dnevni i noćni program. U toku dnevnog programa biće realizovane radionice, performansi i tribine, dok će noćni program biti posvećen nastupima alternativnih bendova sa domaće scene i gostima iz regiona.

Organizatori su saopštili da sredstva za održavanje festivala prikupljaju na više načina. Jedan od njih su takozvane benefit svirke, koje su do sada održane u Bečeju, zatim u Pozorišnom klubu i u Društvenom centru u Novom Sadu. Na poslednjem benefit susretu održana je tribina pod nazivom „Da li je stvarnost pobedila Njuz.net“. Učesnici tribine bili su Miroslav Kovač – Korov, Milorad Novaković i Momčilo Bakrač. Nakon tribine nastupili su novobečejski bend JKMAMKK i beogradski „Prljavi dripci“.

Drugi vid prikupljanja sredstava za festival je kroz osvešćivanje građana o značaju reciklaže i mogućnostima iskorišćavanja sekundarnih sirovina. Tako su građani za troškove organizacije festivala mogli donirati aluminijum.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatore festivala preko Facebook stranice „Iluzije slobode Fest“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.