• GREŠNE PRIČE: Nova knjiga Gavre Vlaškalina u izdanju Presinga

    Posle zbirke priča „Tetovaža za nju“ (2012) i „U poslednjem trenutku“ (2015), u izdanju Društva za afirmaciju kulture „Presing“ iz Mladenovca, na tržištu se pojavila nova knjiga autora Gavre Vlaškalina – „Grešne priče“.   Zbirka sadrži trideset priča. Od mračnih, arhetipskom dramatikom nabijenih porodičnih priča, preko filmično uzbudljivih epizoda smeštenih u kriminogeni milje savremenog ovdašnjeg […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GREŠNE PRIČE: Nova knjiga Gavre Vlaškalina u izdanju Presinga

    Posle zbirke priča „Tetovaža za nju“ (2012) i „U poslednjem trenutku“ (2015), u izdanju Društva za afirmaciju kulture „Presing“ iz Mladenovca, na tržištu se pojavila nova knjiga autora Gavre Vlaškalina – „Grešne priče“.

     

    Zbirka sadrži trideset priča. Od mračnih, arhetipskom dramatikom nabijenih porodičnih priča, preko filmično uzbudljivih epizoda smeštenih u kriminogeni milje savremenog ovdašnjeg biznisa, pa sve do pripovedaka čiju atmosferu definišu osećanja modernog tajanstva i strave.

     

    – Činu pripovedanja Gavra Vlaškalin pristupa kao vrhunskoj kreativnoj avanturi u kojoj autorsku zalihu bogatog životnog iskustva kombinuje sa širinom narativnih interesa i sklonosti. Rezultat takvog ukrštanja predstavlja ova zbirka pripovedaka u kojoj Vlaškalin čitaočevoj pažnji nudi kratku prozu prepoznatljivog autorskog rukopisa, a istovremeno dovoljno raznoliku da s lakoćom održava visok nivo zanimanja iz priče u priču – navodi se u recenziji urednika Ivana Radosavljevića.

     

    Knjiga „Grešne priče“ promovisana je na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, a priča „Na kiši“ pobednik je konkursa „Magnum 357“ (2018) biblioteke „Đorđe Jovanović“ iz Beograda i Udruženja nezavisnih pisaca Srbije.

     

    Knjiga „Grešne priče“ može se kupiti u knjižari Teatar, koja se nalazi u zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, po promotivnoj ceni od 450 dinara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura