• Gradski dečji hor proteklih godinu dana ostvario zapažene rezultate (Video)

    Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina je u proteklih godinu dana ostvario zapažene rezultate. Aktivno je učestvovao u gradskim kulturnim dešavanjima, ali i na takmičenjima.   Najveći uspeh hora u 2019. godni svakako je apsolutna pobeda na FEDEHO festivalu, gde su Zrenjaninci osvojili laskavu nagradu – Najbolji hor festivala.   Od posebne važnosti je i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradski dečji hor proteklih godinu dana ostvario zapažene rezultate (Video)

    Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina je u proteklih godinu dana ostvario zapažene rezultate. Aktivno je učestvovao u gradskim kulturnim dešavanjima, ali i na takmičenjima.

     

    Najveći uspeh hora u 2019. godni svakako je apsolutna pobeda na FEDEHO festivalu, gde su Zrenjaninci osvojili laskavu nagradu – Najbolji hor festivala.

     

    Od posebne važnosti je i nastavak saradnje sa Zrenjaninskom filharmonijom i zrenjaninskim mešovitim horovima, koja je uspostavljena 2018. Tada je, po prvi put, urađen veliki zajednički projekat u vidu pravog muzičkog spektakla – velikog koncerta horova i simfonijskih orkestara, i to za Praznik Grada.

     

    Pročitajte još: VIRTUELNI HOR PANNONICA: 35 pevača poslalo snažnu muzičku poruku

     

    Ove godine Gradski dečji hor je nastavio i učvrstio saradnju sa filharmonijom, što je rezultiralo velikim novogodišnjim koncertom 11. januara u prepunoj Kristalnoj dvorani. Deca iz hora imala su jedinstvenu priliku da muziciraju sa profesionalnim muzičarima iz filharmonije na zajedničkim probama i na samom koncertu. Time se proširila i sama delatnost hora, koja polako prevazilazi okvire jednog dečjeg ansambla i stoji rame uz rame sa profesionalnim muzičarima.

     

    Tokom 2019. hor je, inače, nastupio 23 puta. Dirigent hora je Senka Milisavljević, a korepetitor i klavirski saradnik Tina Nikolovski.

     

    Gradski dečji hor je 2019. snimio i pesmu „Đurđevdan“, kompozitora Milete Grujića, na tekst Marine S. Grujić. Audio produkciju radio je Marko Jakovljević, a video produkciju „Digital stil“.

     

    Uživajte u ovoj muzičkoj numeri.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura