• Gradska narodna biblioteka predstaviće u Beogradu „Pesničku štafetu“

    U petak, 5. oktobra, od 19 sati, u KROKODILovom Centru za savremenu književnost (Karađorđeva 43, Beograd), Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina predstaviće tradicionalnu manifestaciju „Pesnička štafeta“.   Manifestacija će biti predstavljena izložbom „Pesnička štafeta – jedinstveno kulturno nasleđe 1975–2018“, potom će Ana Davidovac, Dragana Sabovljev, Jasminka Petrović i Vladimir Arsenijević razgovarati o istorijatu, njenoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradska narodna biblioteka predstaviće u Beogradu „Pesničku štafetu“

    U petak, 5. oktobra, od 19 sati, u KROKODILovom Centru za savremenu književnost (Karađorđeva 43, Beograd), Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina predstaviće tradicionalnu manifestaciju „Pesnička štafeta“.

     

    Manifestacija će biti predstavljena izložbom „Pesnička štafeta – jedinstveno kulturno nasleđe 1975–2018“, potom će Ana Davidovac, Dragana Sabovljev, Jasminka Petrović i Vladimir Arsenijević razgovarati o istorijatu, njenoj edukativnoj ulozi, o saradnji javne biblioteke sa osnovnim školama tokom njenog trajanja, o izdavanju knjiga dečje poezije u okviru edicije „Književnost za decu i omladinu“ izdavačke delatnosti Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, te o jedinstvenom kulturnom nasleđu koje doprinosi izgradnji ličnog identiteta učesnika i profesionalnog identiteta ustanove, kao i o izgradnji nacionalnog identiteta i decentralizacije kulture na našim prostorima.

     

    Manifestacija „Pesnička štafeta“ neprekidno traje 43 godine, angažuje najznačajnije savremene stvaraoce za decu i preko 10.000 direktnih i indirektnih učesnika, obilazi 60 osnovnih škola u tri okruga (7 opština) Banata i Bačke svake godine, promoviše čitanje, pisanje, kreativno izražavanje, takmičarski duh, kao i multijezičnost i multikulturalnost, toleranciju i poštovanje različitosti.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura