• GRADSKA BIBLIOTEKA NA BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA

    BEOGRAD – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ predstaviće se i ove godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu koji će trajati do 30. oktobra.   Ovogodišnji, 61. Beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Knjige u ruke“, okuplja više od 450 direktnih izdavača, među kojima 40 inostranih. Na štandu Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u hali 4 Beogradskog sajma […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRADSKA BIBLIOTEKA NA BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA

    BEOGRAD – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ predstaviće se i ove godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu koji će trajati do 30. oktobra.

    biblioteka-knjige

     

    Ovogodišnji, 61. Beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Knjige u ruke“, okuplja više od 450 direktnih izdavača, među kojima 40 inostranih.

    Na štandu Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u hali 4 Beogradskog sajma biće izložena celokupna izdavačka produkcija biblioteke, a organizovani su i posebni programi.

    Između dva sajma Biblioteka je objavila 7 knjiga, među kojima posebno mesto imaju „Nove male priče“ Davida Albaharija, dobitnika „Nagrade za moderni umetnički senzibilitet“ Fonda „Todor Manojlović“ zrenjaninske biblioteke, kao i knjiga za decu i mlade „Bajke plene i sa scene“ Dejana Aleksića, ovogodišnjeg gostujućeg književnika manifestacije „Pesnička štafeta“.

    Programi:

    U četvrtak, 27. oktobra, organizovan je mediteranski susret sa autorkom romana „Korčulanski đir“, Oliverom Skoko. Olivera Skoko družiće se sa posetiocima i potpisivati svoje knjige na štandu Biblioteke od 17 časova.

    U subotu, 29. oktobra, na poziv Narodne biblioteke Srbije, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ predstaviće se na štandu Evropske unije (hala 4) u okviru programa „Bilioteke kao nova mesta okupljanja“ i „Izdavaštvo za mlade“ od 12 do 13 časova.

    Takođe, u subotu, 29. oktobra, od 17 časova, na štandu zrenjaninske biblioteke u hali 4 organizovano je „Banatsko poslepodne“. Uz banatske kolače i muziku, znameniti Banaćani družiće se sa posetiocima koji će imati priliku i da vide bogat izdavački program biblioteke koji se tiče Banata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura