Kultura

GRAD OD MINISTARSTVA KULTURE DOBIO 24 MILIONA DINARA

ZRENJANIN  – Мinistar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević posetio je danas Zrenjanin. Za ministra je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio prijem u Gradskoj kući, a zatim su združeno posetili Zavod za zaštitu spomenika kulture, u čije zdanje je ministarstvo uložilo sredstva za obnovu i opremanje.

– Grad Zrenjanin može da očekuje dalji nastavak uspešne saradnje i podršku iz Ministarstva kulture i informisanja. Zrenjanin je, prošle godine, na osnovu dobrih projekata dobio 24 miliona iz našeg ministarstva. Posetili smo i zgradu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji je takođe u poslednje tri godine dobio značajna sredstva za rekonstrukciju objekta. Zadovoljni smo saradnjom sa zrenjaninskim ustanovama kulture, Zrenjanin je grad sa bogatom kulturnom tradicijom i značajnim ustanovama i mi ćemo nastaviti da ih pomažemo i kroz infrastrukturu i investicije i programski sektor – najavio je ministar Vukosavljević, koji je naglasio da će i u ovoj godini za projekte „Gradovi u fokusu“ njegovo ministarstvo izdvojiti oko 150 miliona dinara, pozivajući lokalne samouprave da konkurišu sa kvalitetnim projektima.

Gradonačelnik Janjić iskazao je zadovoljstvo što je sa sa ministrom dogovoren nastavak uspešne saradnje.

– Informisali smo ministra šta sve radimo u Zrenjaninu i kakve smo projekte uradili u prethodnom periodu. Iskoristio sam priliku i da se pohvalim koliko Grad Zrenjanin izdvaja u budžetu za funkcionisanje ustanova kulture i uopšte za kulturu, i da je to nekih 8,43 procenta ukupnog budžeta, čime malo koji grad u Srbiji može da se diči – istakao je gradonačelnik Janjić u obraćanju medijima.

On je naglasio da je grad i za tekuću godinu spremio nekoliko kvalitetnih projekata iz oblasti kulture, sa kojima će konkurisati u republičkom ministarsvu, ali i u pokrajini.

– Radimo i nekoliko projekata prekogranične saradnje sa partnerima iz Rumunije i Mađarske i veoma brzo, početkom građevinske sezone, krenućemo sa realizacijom projekta „Gradovi u fokusu“ za koji su sredstva obezbeđena baš iz Ministarstva kulture. Biće odrađena sanacija dela pozorišne zgrade i Narodnog muzeja i Zrenjaninci će veoma brzo imati prilike da vide efekte tih projekata – najavio je Janjić.

Tokom posete ministar je u pratnji domaćina obišao i Narodno pozorište “Toša Jovanović” i Narodni muzej, gde se upoznao sa radom ovih ustanova.  

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Pogledajte samo te face. Kako su srećni i radosni pošto je grad dobio ‘veliki novac“, koji inače svaki dan i malo više od tog „dobijenog“ iznosa odlazi iz Zrenjanina u vidu pljačke nafte i gasa. Bruka i sramota.

sinovoz