• FESTŐTÁBOR VOLT ERZSÉBETLAKON

    Április utolsó hetében szervezték meg Erzsébetlakon a hetedik Nemzetközi festőtábort

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FESTŐTÁBOR VOLT ERZSÉBETLAKON

    Április utolsó hetében szervezték meg Erzsébetlakon a hetedik Nemzetközi festőtábort. A tábor utolsó napján a résztvevő 12 festő ott készült, összesen 33 alkotásából kiállítást szerveztek.

    A résztvevő festők csoportképe
    A résztvevő festők csoportképe

    Erzsébetlak a művészi körökben is ismert és közkedvelt település az Öreg Béga és a festői szépségű tavak, közülük is a legismertebb a Császár-tó, miatt. Híre a határon túlra is eljutott, így a Balatin-menti Vonyarcvashegyre, ahonnan Illés Major Julianna, az ottani Művelődési ház igazgatónője kezdeményezésére tíz évvel ezelőtt megkezdték a „Kulturális híd“ építését, s azóta a két helység vezetősége aláírta a testvértelepülési szerződést is. Erzsébetlakon azután festőtábort hoztak létre, ahol Illés Major Julianna és a nagybecskereki Janko Laco mellett (úgy szereti mondani, hogy ő a Kulturális híd itteni, másik pillére), minden évben több mint tíz festő alkot. Az idén is 12-en voltak, az említetteken kívül a törökbecsei Zerebélyi Tényi Edit is, aki két évvel ezelőtt járt először az erzsébetlaki festőtáborban, s most is örömmel vett részt. Jellegzetes képeket fest, amelyeken a papírhattyú a visszatérő motívum. A teljesség igénye nélkül itt festett még a győri Kovács Sándor, aki egyébként palicsi származású és a Cserszegtomajról érkezett művészek Takács Szenc Lívia és Takács Ferdinánd, aki otthon saját birtokán is szervez művésztelepeket.

    Részlet a kiállításról
    Részlet a kiállításról

    Az erzsébetlakiak nagy szeretettel fogadják a vendégeket, így a festőket is, akik az ittartózkodásuk alatt festett képekkel gazdagítják a falut, felpezsdítik az életet, távozásukkor pedig sokfelé elviszik hírüket – vallja Pozsár István, a helyi turisztikai egyesület elnöke. A faluban az idén szerveznek még egy rendhagyó művésztelepet, amely valójában ennek a folytatása lesz – vonyarchegyi fafaragó szobrászok június közepén egy hetet töltenek majd Erzsébetlakon.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura